Yogavormen

 

(Milde)Yoga 
is een combinatie van diverse yogavormen (vinyasa yoga, hatha yoga, yin yoga, gentle somatic yoga). Deze les bestaat uit een beginmeditatie, een ademhalingsoefening, een  aantal zonnegroeten, diverse yogahoudingen en een eindontspanning.


Vinyasa Yoga

is een actieve vorm van yoga waarbij de houdingen, op het ritme van de ademhaling, in elkaar overvloeien.

Hatha Yoga

is wat ook wel de "gewone" yoga wordt genoemd. Een vorm van yoga waarbij we de houdingen langer aanhouden dan bij Vinyasa Yoga, maar korter dan bij Yin Yoga.

Yin Yoga

is een vorm van yoga die de bindweefsels (en daarmee de gewrichten) van het lichaam stretcht, stimuleert en versterkt. Daarnaast stimuleert deze vorm van yoga de energiedoorstroming in de meridianen en is zeer meditatief. Het grootste verschil ten opzichte van "gewone" yoga is dat deze vorm van yoga vooral bestaat uit zittende en liggende houdingen die lange tijd worden vastgehouden met de spieren ontspannen, hierdoor gaat de belasting van de houdingen naar de bindweefsels en gewrichten waardoor deze sterker worden.

Gentle Somatic Yoga

omvat langzame, bewuste bewegingen die het lichamelijke bewustzijn versterken. Dit stelt de beoefenaar in staat om zichzelf te corrigeren en aanhoudende, op stress gebaseerde, patronen permanent van binnenuit het lichaam (Soma) los te laten.
De herstellende flows zijn ideaal om pijn, stijfheid en onbalans in de houding te corrigeren door middel van herstel van de verbinding tussen lichaam en geest.